6. september 2011

Hærværk af Tom Kristensen


Til bogklubbens bogudfordring i august måned, der bød på danske mandlige forfattere læste jeg Tom Kristensens Hærværk. Det er en bog, som jeg har villet læse længe, så det var godt at få det gjort.

Bogen handler om Ole Jastrau, der anmelder litteratur på et dagblad. Bogen er udgivet første gang i 1930 og bogen foregår på samme tid. Jastrau er træt af det hele, arbejdet tiltaler ham ikke og ægteskabet er heller ikke alt for godt. En dag banker en meget gammel bekendt på døren, og her starter Jastruas hærværk på sig selv ved hjælp af alkohol.

Jeg blev hurtigt meget fasineret af bogen, både pga handlingen men ikke mindst pga det flotte og farverige sprog, som bogen er skrevet i.

Handlingen var utrolig fængslende, og jeg var meget spændt på, hvordan det ville ende med Jastrau. Og bogens sprog var med til at gøre bogen endnu mere fængslende og levende.

Det var en meget stor fornøjelse at læse Hærværk. Det er en bog, som jeg gerne vil læse igen.

3 kommentarer:

 1. Det var rigtig dejligt at læse en anmeldelse af denne bog - ikke mindst fordi jeg selv overvejer at læse den på et tidspunkt. At der er kælet for sproget er et ekstra - og stort - plus i min bog :-)

  SvarSlet
 2. Vi læste den i dansk i gymnasiet, så jeg må tilstå, at jeg har et lidt anstrengt forhold til "Hærværk".

  SvarSlet
 3. Piskeriset: Sproget er skønt i Hærværk, jeg er enig i at det er et stort plus.

  Louise: Ja, bøger man har læst i gymnasiet kan man godt få et anstrengt forhold til.

  SvarSlet