27. juni 2011

Blåbærmuffins

I fredags bagte jeg en portion lækre blåbærmuffins. De smager fantastisk og har en lækker svampet konsistens. Det er lige sådan, jeg gerne vil have mine muffins.
Jeg går og overvejer hvilke andre bær og frugter, man kan komme i, fx hindbær og hvid chokolade eller æbler og kanel.

Opskriften stammer fra en vegetarkogebog, der hedder Let og grønt.


Opskriften på ca. 14 stk er:

200 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1 tsk vanillepulver
50 g finthakkede mandler
175 g sukker
1 æg
3 dl kærnemælk
50 g smeltet smør
250 g blåbær

Bland mel, bagepulver og vanillesukker i en stor skål. Tilsæt mandler og sukker.
Kom æg, kærnemælk og smeltet smør i en anden skål og pisk det godt sammen. Rør det derefter i melblandingen.
Vend blåbærrene i dejen. Fyld dejen i muffinsforme.

Bag kagerne i 18-20 minutter ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar