5. juni 2011

Årets første grill

I aftes blev der tændt op i grill'en for første gang i år. Sådan en omgang grill er altid hyggeligt, og især i sådan et skønt solskinsvejr, som det er blevet nu.


Jeg grillede et par svinekoteletter, en aubergine og den helt traditionelle grillpølse til at afslutte måltidet af med.


Dagens tallerken bestod af koteletten, en hasarikartoffelsalat og en auberginesalat. Maden smagte skønt, og det er dejligt igen at kunne spise ude på altanen.


Hasarikartoffelsalaten er fra Suverænt sundt og nemt, og det er en dejlig nem opskrift og et godt alternativ til den klassiske kartoffelsalat med cremefraische og krydderurter.

1 kg kartofler
2 fed hvidløg
1 rød chili
4 spsk god mayonaise
1 spsk vand
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
1 spsk hakket frisk mynte
salt

Kartoflerne koges med skræl på. De afkøles og kan evt. pilles.

Hvidløg og chili hakkes fint og blandes med de øvrige ingredienser. Kartoflerne tilsættes, og det hele skal hvile ca. 30 min før servering.


Auberginesalaten er fra opskriftsbogen Picnic.

Da jeg laver altid laver retten lidt på slump, er min opskrift uden de store mængdeangivelser

1 aubergine (passer til 2 personer) + olie, salt og peber
½ rød chili
et stykke fetaost
hakket persille
reven citronskal
citronsaft

Auberginen skæres i 1 cm tykke skiver. Skiverne smøres med olie og drysses med salt og peber, inden de grilles enten på grill eller i ovnen.

Chili'en hakkes i små tern. Feta'en skæres også i tern.

Aubergine blandes med chili, feta, persille, reven citronskal og citronsaft.

1 kommentar:

  1. Mmm... Lyder som en kartoffelsalat der skal prøves.

    SvarSlet