24. maj 2011

Limekage


Denne kage hedder Frisk forårskage i bagebogen, men jeg vil hellere kalde den limekage, da lime er en vigtig ingrediens i kagen. Kagen er dejlig svampet, og den blev ikke tør, selv da ikke var nybagt længere. Toppingen er lavet af friskost, flormelis og lime og har en skøn smag. Alt i alt en rigtig god kage, og et godt alternativ til de mange kager med chokolade, som jeg oftest bager.

Opskriften er fra AMO's 3 bagebog og til 8-10 personer

Dej:
250 g mel
125 g smør
1 tsk vanillesukker
4 æg
200 g sukker
Revet skal af 2 øko lime
2½ tsk bagepulver
1 dl mælk
100 g hvid chokolade
50 g grofthakkede hasselnødder

Limelage:
Saft af 2 lime
50 g sukker

Topping:
200 g flødeost naturel
50 g flormelis
Saft og reven skal af 1 øko lime

1. Smelt smørret og lad det køle af.
2. Pisk æg, sukker og vanillesukker skummende. Rør smørret og derefter limeskallen i.
3. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen skiftevis med mælken. Hak chokolade og hasselnødder groft, vend det i dejen og hæld den i et ildfast fad eller springform.

Bagetid: Ca. 40-45 min ved 185 grader.

Mens kagen bager, koges ingredienserne til limelagen sammen i 2-3 minutter.
Lad kagen køle af i 10 min og hæld lagen over.

Topping: Rør alle ingredienser til toppingen sammen, så den er blød, og fordel den over den kolde kage.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar