5. marts 2011

Shantaram

Siden en mørk dag i december har jeg læst Shantaram og været på en mental rejse til Bombay.

Shantaram handler om David selv, der født i Australien. Han flygter fra et fængsel i Australien, og ender ved hjælp af et falsk pas i Bombay. Her kalder David sig selv for Lin.
Lin bliver venner både med de lokale og andre udlændige, der også er "flygtet" til Indien fra deres hjemlande. Han opholder sig illegalt i Indien og får masser af hjælp af sine indiske venner til at starte et liv i Indien. Lin starter med at bo i slummen, og her får han gjort opmærksom på sig selv, så han bliver et aktivt medlem af mafien i Bombay.

Jeg havde glædet mig til at læse Shantaram, og jeg fik alle mine forventninger opfyldt. Bogen er selvbiografisk og skrevet af Lin selv. Jeg sad dog ind imellem med tanken om, det hele mon virkelig er sket, for ind imellem virkede det hele lidt for utroligt. Men om ikke andet så er det en uhyre spændende og medlevende historie, så bogens underholdningsværdi fejler bestemt ikke noget. 

Da min kæreste er fra Indien havde jeg også et mere personligt ønske for at læse bogen. Det var uhyre interessant at læse om Lins møde med Indien, og hvordan han bliver mere og mere en inder. Jeg kunne tydeligt genkende Lins oplevelser i lufthavnen i Bombay, for den mindede meget om min egen oplevelse, da jeg ankom til Bombay for et par år siden.

Jeg vil på det varmeste anbefale Shantaram. Man skal ikke lade sig skræmme af, at det er en ordenligt moppedreng af en bog på næsten 1000 sider. Jeg tog mig god tid til at læse bogen, og det fortjener den. 

2 kommentarer:

 1. Der står i hvert fald lidt på wikipedia om, at den nok ikke er helt så selvbiografisk som det har været fremme.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Shantaram_(novel)

  Og ja, wikipedia er selvfølgelig ikke altid den bedste kilde, men jeg synes nu den ind imellem er ganske god at konsultere :)

  Jeg har endnu læseoplevelsen til gode, men kæresten har læst den og har flere gange sagt, at jeg altså må se at komme i gang med den, fordi den er god. Og så er endnu en positiv omtale jo altid en dejlig ting.

  SvarSlet
 2. Jeg vil bestemt anbefale dig at læse bogen, for den er virkelig underholdende og spændende.

  SvarSlet