4. januar 2011

Nytårsaften i ord og billeder

Her er en lille kavalkade af min nytårsaften med min kæreste, dejlig mad og hygge.

Lejligheden og bordet var blevet pænt pyntet op

Dadler fyldt med gorgonzola og mandler til Dronningens nytårstale.
Opskriften kan findes her.

Thai-reje cocktail med masser af smag og friskhed. Opskriften er nederst i indlægget.

Jeg er en party popper

Hovedretten bestående af kyllingebryst fyldt med flødeost og basilikum, svøbt i parmaskinke og bagt i ovnen. Hertil frisk pasta og en grøn salat med masser af lækkerier. Det smagte skønt, og vi blev meget mætte. Du kan finde opskriften her

Efter at have spillet lidt X-box Kinect var der også plads til dessert. Det var en blåbær cheese cake, og den er virkelig blevet god. Sprød, frisk og lidt sød, og meget bedre på andendagen end førstedagen. Du kan finde opskriften her.

Fyrværkeri

90 års fødselsdagen

Dagen derpå

Thai rejecocktail fra God fisk let at lave:
4 personer
200-300 g store pillede rejer
fintrevet skal og saft af 1 lime
1 lille agurk
ca. 200 g cherrytomater
1 rødløg
1 romaine-salat

Marinade:
2 limefrugter
1 spsk fishsauce
1 spsk smagsneutral olie
2 tsk sukker
1 fed finthakket hvidløg
1 spsk finthakket ingefær
3 spsk friskhakket koriander
½ hakket rød chili

Op tø rejerne, og lad dryppe godt af. Vend dem i limesaft og skal.
Flæk agurken, skrab kernerne ud en teske og hak agurken.
Halver cherrytomaterne, og snit rødløget fint.
Skyl og tør salaten og snit den fint.
Bland alle grønsagerne, og fordel blandingen i fire små skåle eller tallerkner. Læg rejerne over.

Rør marinaden sammen og server den til cocktailen, eller hæld den over lige inden servering.

4 kommentarer:

  1. Længes allerede tilbage. Hvor er det nogle gode og stemnngsfyldte billeder, du har taget.

    SvarSlet
  2. Jeg sender din ros over billederne videre til min kæreste, som er manden bag billederne.

    SvarSlet
  3. Helt enig med Mutter!
    Godt nytår :)

    SvarSlet
  4. Tak Linda og godt nytår til dig.

    SvarSlet