21. december 2010

Jenny Colgan: The good, the bad and the dumped

Da vi skulle hjem fra Prag skulle vi have brændt de sidste penge af. Jeg fandt en lille chick-lit bog af forfatteren Jenny Colgan, som jeg aldrig har hørt om før. Jeg blev fanget af historien på bagsiden, hvor det beskrives, hvordan hovedpersonen Posy forsøger at finde sine ekskærester via Facebook. Det lød jo spændende og som et sjovt eksperiment, og hvem kan ikke sige sig fri for at være meget nysgerrig inde på Facebook?

Posy er i starten af 30'erne, lever i London med sin kæreste Matt. De bliver forlovet, men pludselig bliver Posy i tvivl om, hvorvidt det er rigtigt at gifte sig med Matt, og hun begynder at lede efter sine ekskærester.

Fortællingen er helt klassisk bygget op i chick-lit genren. Vores kvindelige helt må en skrækkelig masse igennem, hun må genopleve fortidens op- og nedture, blive meget fuld, have grimme tømmermænd, vågne op de forkerte steder, træffe forkerte valg, og til sidst går det op for hende, hvad der er rigtigt for hende.

Bogen bragte ikke så meget nyt i forhold til andre chick-lit bøger. Men den var rigtig godt skrevet med flere overraskelser undervejs, der var godt gemt, og det var dejligt forfriskende. Der var også mere dybde og historie omkring Posys familie end i andre chick-lit-fortællinger, og det kunne jeg godt lide.

Det er en god lille fortælling til en afslappet søndag i sofaen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar