7. oktober 2010

Spicy jordskokkesuppe

Jeg faldt over en pose jordskokker forleden i Netto, og de skulle bare med hjem og forvandles til suppe.


Suppen ser måske ikke ligefrem så spændende ud, men den smager forrygende. Jeg kom godt med hvidløg, ingefær og chili i, så den er en lille smule stærk, men ikke noget, der brænder. Suppen er dejlig cremet og kan varmt anbefales til de mørke og kolde efterårsaftener.

Inspirationen til suppen er fra Suveræne Successer
Jordskokkesuppe
4 personer

700 g jordskokker
1 stort løg
2 fed hvidløg
3 cm ingefær
½-1 rød chili
olie
2 stængler citrongræs
2 tsk karry
6 dl vand el. bouillon
1 lille dåse kokosmælk
saften fra ½ lime
salt

1. Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker.
2. Hak løg, hvidløg, ingefær og chili
3. Varm olie og svits karryen, tilsæt løg, hvidløg, chili og ingefær og svits det.
4. Tilsæt jordskokkerne, og derefter citrongræsset, der er delt på langs samt vand
5. Lad suppen simrer i ca. 30 minutter til jordskokkerne er møre
6. Blend suppen
7. Tilsæt kokosmælk, limesaft og smag til med salt - varm suppen igennem inden servering

2 kommentarer:

  1. Lækkert. Jeg printer straks opskrifte ud, for jeg købte også en pose i går og har endnu aldrig lavet jordskokkesuppe

    SvarSlet
  2. God fornøjelse med suppen, du kan roligt glæde dig til den.

    SvarSlet