4. oktober 2010

Sophie Kinsella: Hushjælp søges

Jeg slugte "Hushjælp søges" i løbet af en søndag eftermiddag og aften, og jeg elsker simpelthen at dykke ned i en bog og bare blive fanget på den måde, som jeg blev af "Hushjælp søges". Den ene side tog den anden, og selvom bogen egentligt var ret forudsigelig, så kunne jeg bare slet ikke stoppe med at læse igen.

Hovedpersonen Samantha arbejder som advokat og er på vej til at blive partner på sin arbejdsplads. Hun arbejder virkelig meget, og holder sådan set aldrig fri. En dag laver hun en fejl, og hendes liv ændres totalt. Pludselig står hun som husholderelske hos et ægtepar langt ude på landet, og alt, hvad hun kan lave af mad er toast og kaffe. Og ud af det kommer den ene komiske situation efter den anden.

Bogen stiller groft sagt to liv op: Det hektiske advokatliv i London mod det meget stille liv ude på landet, og Samantha må vælge, hvad det er, hun vil med livet, og hvordan hun vil leve det. Bogen satte nogle tanker i gang hos mig, og jeg kunne bare mærke, at jeg virkelig er glad for den balance, som jeg har i mit liv mellem arbejde og fritid, og især at når jeg går hjem fra mit arbejde, så bliver der også mentalt lukket ned for arbejdskasserne og op for kasserne med bøger, madlavning, veninder, kæreste og alt det andet, der er mere vigtigt for mig end mit arbejde.

Bogen er en hyggelig lille fortælling om livet, og om at vælge for sig selv, og turde gøre det.

2 kommentarer:

  1. Den er jeg også helt vild med! Købte den for et par år siden, og pt står den bare og samler støv på reolen. Måske jeg skulle genlæse den, bare sådan for hyggens skyld :)

    SvarSlet
  2. Det er sådan en rigtig hyggebog, og jeg tror også, den bliver genlæst om et par måneder.

    SvarSlet