10. oktober 2010

Gulerodsbrud

I går kastede jeg mig ud i noget helt nyt indenfor bagningens fine kunst; nemlig gulerodsbrud.
Det går ud på at lave en gærdej, lade den hæve, også lave et hul i dejen, hvor man kommer æg, gulerødder og solsikkekerner i. Også skal dejen skæres i små stykker, og på en eller anden måde bliver æg, gulerødder og solsikkerkerner så fordelt i dejen, altså i teorien.


Det er lidt svært at forklare, og det var også noget værre bøvl at lave, og jeg endte med at ælte dejen som normalt for at få fordelt gulerødder og æg. Det der med skære dejen i stykker også samle den igen, fungerede ikke for mig. Men brødene smager rigtig godt, og det er jo sådan set det vigtigste.

Opskriften er fra AMO 3
20 stk (opskriften sagde kun 12)

ca. 750 g hvedemel
100 g havregryn
100 g grahamsmel
50 g gær
5½ dl lunken vand
75 g sukker
15 g salt
75 g blødt smør
2 æg
150 g solsikkekerner
4 revne gulerødder

1. Opløs gæren i det lunkne vand
2. Tilsæt sukker, salt, havregryn, grahamsmel og hvedemel, og ælt dejen sammen. Ælt det bløde smør ind i dejen. Ælt dejen 6-8 min til den er smidig.
3. Lad dejen hæve i en time.
4. Lav en fordybning midt i dejen, og slå æggene ud i fordybningen. Kom også solsikkekerner og gulerødder ned til æggene. Fold dejen sammen til en stor bolle. Brug en kniv til at hakke dejen i småstykker. Sørg hele tiden for at samle æg, solsikkekerner og gulerødder op og ind i dejen. Dejen skal være ujævn.
5. Når dejen er hakket helt i stykker, deles den i 20 lige store stykker, der forsigtigt løftes over på en bageplade. Lad gulerodsbrudene hæve i 1 time.
Bages 15-20 minutter midt i ovnen ved 220 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar