4. oktober 2010

Blommemarmelade

Marmeladefabrikationen i gang
Jeg synes, det er rigtig hyggeligt at have forskelligt marmelade i køleskabet, og særligt selv at koge det. I fredags kogte jeg en blommemarmelade med ingefær. Marmeladen har en frisk smag, og den er rigtig nem at lave.


Den originale opskriften er fra Annes syltebog, og rækker til et glas på en halv liter.

450 g blommer skåret i smalle både
½ dl vand
250 g sukker
lidt vanillesukker
3 cm fintrevet ingefær
evt. geleringsmiddel
Atamon til at skylle glasset med

Blommer, vand og sukker bringes langsomt i kog i 5-10 minutter. Ingefær og vanillesukker tilsættes og koger med i ca. 10 minutter ved svag varme. Hvis marmeladen er for tynd, kan der tilsættes lidt geleringsmiddel, så den bliver tykkere.  Når marmeladen har den ønskede konsistens hælder den på et skoldet glas, der også er skyllet med Atamon.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar