19. juli 2010

Tur til Trekroner

I lørdags var jeg på udflugt med to studieveninder. Vi var en tur med DFDS's vandbus på Trekroner. Jeg har aldrig været derude før, og jeg har heller aldrig prøvet vandbussen før. Jeg har ofte taget en kanalrundtfart, men vandbussen er også en god mulighed for at se lidt andre ting omkring havnefronten, også er det uden guide, så man kan sidde helt i egne tanker.

Trekroner i sigte

Trekroner er et gammelt forsvarsværk, der blevet bygget omkring starten af 1800-tallet. Vi ankom som de første ude på fortet sammen med fire andre gæster, så vi havde virkelig de gamle bygninger for os selv. Bygningerne er blevet restaureret, så det står meget råt. I år er der blevet en ny udstilling, der fortæller Trekroners historie. Vi savnede dog oplysninger om, hvad der havde været i de forskelige rum.

Inde på fortet

Fint malede døre

I kælderen fik vi virkelig sat vores mod på en prøve. Der var meget mørkt i nogle af rummene, og selv om vi var udstyret med lommelygter var det en udfordring at gå rundt i de mørke rum. Og her var det godt, at vi var de eneste gæster i kælderen.

I den skumle kælder, hvor der var lys

Der var en fin udsigt ud på Sverigessiden, mens udsigten ind mod København var lidt kedelig ind mod Frihavnen.

Et par gamle kanoner var også udstillet, og det var må have et meget hårdt arbejde at betjene dem.

Vi havde taget madpakker med, da der ikke er en cafe på fortet, så vi nød maden og det fine og ikke alt for varme vejr.


Vel tilbage i København fik vi iskaffe og en masse snak på en bænk ved en kanal. En herlig lørdag i godt selskab.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar